מובילות לצמיחה עם בנק הפועלים
האוניברסיטה הפתוחה בשיתוף בנק הפועלים יזמו פרויקט משותף שנקרא "מובילות לצמיחה" שבו שמונה סטודנטיות תקבלנה מלגות סיוע כלכלי למשך כל תקופת לימודיהן באוניברסיטה הפתוחה. הסטודנטיות נבחרו בקפידה ע"י המדור לסיוע כלכלי בדיקנט הסטודנטים .

האוניברסיטה הפתוחה ובנק הפועלים חברו יחד בכדי להעצים נשים צעירות בתחילת דרכן אשר בונות את עתידן האישי והמקצועי, ואנו מבקשים לתת להן רשת ביטחון כלכלי בכדי שתוכלנה להתמקד בלימודיהן מבלי לדאוג לתשלום שכר הלימוד.
רכישת השכלה גבוהה היא המפתח עבור נשים צעירות  לעצמאות כלכלית, לשינוי מסלול חיים ולהגדלת יכולת ההשתכרות העתידית שלהן. בחרנו נשים צעירות  שהן דור ראשון להשכלה גבוהה במשפחתן ומשמשות מודל לחיקוי לקרובים אליהן, ולילדיהן.

משבר נגיף הקורונה פגע בחוזקה במשק ועולם התעסוקה בישראל. כמחצית מהסטודנטים מצאו את עצמם מובטלים ואחרים מתמודדים עם תוצאות ערעור המצב הכלכלי. דוקא בימים אלה, פרויקט "מובילות לצמיחה" חיוני מאין כמותו ומהווה קרש הצלה ורשת בטחון לאותן שמונה סטודנטיות שנבחרות, שלא היו יכולות להמשיך את לימודיהן, לממש את הפוטנציאל הטמון בהן, להתפתח ולבסס את בטחונן העצמי ללא סיוע זה.

סטודנטים שזכו במלגות סיוע כלכלי מציינים כי המלגות אפשרו להם פניות מנטלית  ולהקדיש את זמנם ומרצם  ללמידה משמעותית ולחתור להישגים אקדמיים.

המחלקת הערכה באוניברסיטה הפתוחה תלווה את הפרויקט "מובילות לצמיחה" ותנתח את  תהליך הלמידה שלהן לאורך כל תקופת הלימודים.

אנו מודים לבנק הפועלים על השותפות והליווי בפרויקט משמעותי וחשוב זה, ומאחלים הצלחה רבה לכל הסטודנטיות שלנו!