רות שהם מונתה למנכ"לית האו"פ
לקהילת האו"פ שלום רב,

אני שמחה לבשר לכם על מינוייה של רות שהם למנכ"לית האוניברסיטה הפתוחה.
רות שהם היא ראש אגף בכיר לאסטרטגיה והתעצמות במערך הסייבר הלאומי. בעבר, מילאה תפקידים בכירים ב-IBM ישראל ובצה"ל, בין היתר כראש מנהלת המעבר של היחידות הטכנולוגיות לנגב. היא השתחררה בדרגת אלוף משנה. רות בעלת רקע עשיר באסטרטגיה ובניהול פרויקטים מורכבים בתחום ההיי-טק. היא בעלת תואר שני בחקר ביצועים ותואר ראשון במתמטיקה, שניהם מאוניברסיטת תל- אביב.

רות מביאה איתה לאו"פ ניסיון נרחב בניהול ארגונים גדולים ומורכבים ובהובלת תהליכים חוצי ארגון. היא עסקה בקשת רחבה של נושאים בהם הנעה של צוותי עבודה גדולים, ניהול מו"מ מקצועי, קידום פרויקטים לאומיים ויצירת שיתופי פעולה עם אוניברסיטאות, משרדי ממשלה, רשויות מקומיות וגופי תעשייה. רות פעילה במיזמים שונים לשילובן של נשים בתעשיית ההי-טק והסייבר וכן יזמה תכניות למען הרחבת המגוון בקרב אוכלוסיית המפתחים בהיי-טק בדגש על יוצאי הפריפריה.

אני מאחלת לרות ולכולנו הצלחה רבה והנאה בעבודה המשותפת. אני משוכנעת שהצטרפותה תסייע להמשך מגמת הצמיחה והפיתוח של האוניברסיטה הפתוחה ולהגשמת חזונה החברתי.
רות תצטרף לאוניברסיטה הפתוחה במחצית השנייה של חודש ינואר ותיכנס בפועל לתפקידה במחצית השנייה של חודש פברואר.

תודתי העמוקה, בשם כולנו, למנכ"ל האו"פ, עמית שטרייט. נרחיב במילות התודה, השבח והאיחולים בפרידה – לכשיגיע זמנה.

בברכה,
פרופ' מימי איזנשטדט