לזכרו של המדען פרופ' עמנואל מזור
צוות תחום מדעי כדור-הארץ באוניברסיטה הפתוחה מצטרף לקהילה המדעית בארץ ובעולם, ומצטער על פטירתו של פרופ' עמנואל מזור.

פרופ' מזור היה מדען במכון וייצמן למדע. בשנות ה-70', הקים פרופ' מזור את תוכנית הלימודים במדעי-כדור הארץ באוניברסיטה הפתוחה, ובכך נתן מענה לקהילה גדולה של אוהבי טבע אשר ביקשו להרחיב ולהעמיק את ידיעותיהם בדבר התהליכים והכוחות אשר מעצבים את תבנית נוף הארץ. התחום קיים עד היום, וכולל, בין היתר, שני קורסים שאת יסודותיהם הניח פרופ' מזור: נדבכים בגיאולוגיה של ארץ ישראל, ומבוא למדעי כדור-הארץ. ספר הלימוד שכתב פרופ' מזור עבור קורס המבוא, "גיאולוגיה בפטיש ישראלי", משמש עד היום אנשי אקדמיה וחובבי טבע במוסדות אקדמיים וחינוכיים רבים בארץ.

בנוסף לפעליו המדעיים והחינוכיים, פרופ' מזור פעל רבות לקידום תרבות ידיעת הארץ והסביבה ושימורם. הוא קידם רבות את ההכרזה על שטחים נרחבים במכתש רמון כשמורות טבע, וכן את הקמת "מרכז מדע רמון" לחקר סביבת המכתשים.

עמיתיו, תלמידיו ושותפיו לעבודה מספרים על אדם צנוע ונעים הליכות, שתמיד הקשיב לבני שיחו בתשומת לב,  שקל את דבריו לפני שהשיב, ומעולם לא הרים את קולו. על אף עיסוקיו הרבים, דלתו תמיד הייתה פתוחה, והוא נהג לומר ש"רק לאנשים עסוקים באמת יש זמן לכולם".

יהיה זכרו ברוך.

כתב: ד"ר אייל וורגפט.