חדש על המדף

ינואר 2026

העולם בימי הביניים : מסע עם סוחרים, צליינים ואבירים מאירופה עד קצה העולם

העולם בימי הביניים : מסע עם סוחרים, צליינים ואבירים מאירופה עד קצה העולם

אנתוני בייל

מאז ומתמיד אנשים יצאו למסעות. לא תמיד הם ידעו לאן פניהם מועדות ומה מצפה להם בדרכם. ואם הם הצליחו לחזור, לעיתים קרובות היו בפיהם מעשיות עוצרות נשימה על הפלאים שראו מסעם. בספרו העולם בימי הביניים מזמין אותנו ההיסטוריון אנתוני בֵּייל להצטרף למסעות לאורכו ולרוחבו של העולם הימי־ביניימי בחברתם של מלומדים, מרגלים ואנשי דת ססגוניים, ולראות את העולם דרך עיניהם, בימים שבהם העולם לא היה כפר גלובלי. מהבזארים השוקקים של העיר תבריז, דרך פֶּנטַן שבה האגדות מספרות שאבנים יקרות צומחות על קנים ועד לאי המסתורי קלדיהה, שם האמינו שכבשים גדלות על עצים, בייל מפיח חיים בהיסטוריה של ימי הביניים באמצעות מסעותיהם של בני התקופה. הוא מוליך אותנו ברחובות רומא, שהיו חורבות יותר מאשר אתרים תיירותיים; בחצרו של הח'אן בבייג'ינג שוקקת החיים; בעלייה לרגל לירושלים, על גבי אתונות, בדרכיה הקשות של ארץ הקודש; ובפגישות עם שודדים ועם נסיכות. -- מעטפת אחורית.

העולם בימי הביניים : מסע עם סוחרים, צליינים ואבירים מאירופה עד קצה העולם

 מדוד לגוליית : סיקור ישראל בתקשורת הבין-לאומית

מדוד לגוליית : סיקור ישראל בתקשורת הבין-לאומית

אלי אברהם

מדוע דווקא ישראל הפכה למוקד של התקשורת הבין־לאומית וזוכה לתדמית שלילית, למרות מאבקה הצודק? הספר בוחן את הסיבות לכך שישראל מוצגת בתקשורת העולמית כמדינה תוקפנית, שמבצעת פעולות צבאיות לא מוצדקות, הורגת בכוונה ילדים ואזרחים פלסטינים ופעולותיה מאופיינות במוסר לקוי. הפלסטינים מוצגים כקורבן נצחי, שאינו אחראי למעשיו, תוך טשטוש והלבנת המהות הטרוריסטית של פעולותיהם. באמצעות ניתוח הסיקור התקשורתי, מקורות המידע, מוסדות התקשורת, ארגונים בינלאומיים והסביבה הפוליטית־התרבותית – נחשפת לראשונה ההטייה המובנית של מערכות התקשורת הבין־לאומית שמובילה לסיקור מעוות וחד־צדדי. הספר עוסק גם בזיקה בין דפוסי הסיקור של ישראל לעלייה באנטישמיות וחושף את המחיר הכבד של כישלון ההסברה הישראלית לעומת יחסי הציבור הפלסטיניים. הספר מציע גם דרכי פעולה ואסטרטגיות לשיפור מערך ההסברה הישראלית למען שינוי תדמיתה של מדינת ישראל. -- מעטפת אחורית.

מדוד לגוליית : סיקור ישראל בתקשורת הבין-לאומית

אפולו, דיוניסוס ועלאדם בסיני : ‏נ‏יסיון לניתוח ניטשיאני

אפולו, דיוניסוס ועלאדם בסיני : ‏נ‏יסיון לניתוח ניטשיאני

רינת חרש

התיאור המקראי של ההתרחשויות בהר סיני ודמותו של משה הוא מהתיאורים המכוננים בתולדות ישראל והמערב, ואולם עד כה הוא נותח בעיקר בהקשר דתי. ספרה של ד״ר רינת חרש, אפולו, דיוניסוס ועלאדם בסיני - ניסיון לניתוח ניטשיאני, מציע קריאה חדשה ופורצת דרך, הבוחנת את הטקסט המקראי דרך עדשת הקטגוריות האסתטיות של ניטשה. הספר מציג לראשונה כיצד ניתן להחיל את מושגיו המרכזיים של ניטשה - האפוליני, הדיוניסי והעלאדם - על מעמד הר סיני, מעשה עגל הזהב, בניית המשכן ודמותו הנשגבת של משה. מסקנות הספר מאירות באור חדש הן את המיתוס היהודי המכונן והן את הפילוסופיה של ניטשה, תוך שילוב מקורי בין דת לאמנות - בין שני ניגודי היסוד של תרבות המערב: ירושלים ואתונה. -- מעטפת אחורית.

אפולו, דיוניסוס ועלאדם בסיני : ‏נ‏יסיון לניתוח ניטשיאני

A light still burns : Israel and the values worth defending

A light still burns : Israel and the values worth defending

Michael Scott

The world is shifting. Antisemitism is on the rise. The West stands at a crossroads. Hatred was once whispered. Now it roars--and too many look away. But what happens when someone outside the Jewish community refuses to stay silent, instead choosing to speak out boldly and without apology? In A Light Still Burns, Michael Scott CSC--highly decorated Australian Army officer and founder of The 2023 Foundation--delivers a powerful and deeply personal call to conscience. Drawing from over three decades of military service and a transformative posting in Jerusalem with the United Nations, Scott offers a fearless defense of Israel and its values shared with the West, which are now under siege. With piercing clarity, Scott unpacks the horror of October 7, 2023--and the chilling aftermath on the streets of Sydney that compelled him to act. Through a series of thought-provoking essays, Scott exposes the new face of antisemitism, the ideological assault on truth, and the West's slow moral decay. But there is also a light revealing a path forward. A Light Still Burns is a rallying cry--a passionate reminder that courage is contagious and in the face of darkness, even one voice can ignite hope.

A light still burns : Israel and the values worth defending

 משנה תודעה : רשימות מהרנסנס הפסיכדלי

משנה תודעה : רשימות מהרנסנס הפסיכדלי

 עידו הרטוגזון 
משנה תודעה: רשימות מהרנסנס הפסיכדלי הוא הספר העברי (והבינלאומי) הראשון שמציע מבוא מקיף לסוגיות המרכזיות של ההתעוררות הפסיכדלית בת זמננו – במדע, ברפואה, ברוח ובתרבות. בגישה פתוחה, סקרנית וקליידוסקופית, צולל הספר אל תוך השאלות הגדולות שמעוררת הפסיכדליה: מהן ההבטחות של החוויה הפסיכדלית? אילו אופקים חדשים היא פותחת לאדם ולחברה? וכיצד ניתן לנווט בה באופן מטיב? באופן קולח, מעורר מחשבה וייחודי, מצייר משנה תודעה פורטרט מקיף וצלול של הפסיכדליה במאה ה־21 ומשמש מורה נבוכים חיוני לכל מי שמבקשים להבין את עולמה המתעורר של התודעה.--‏ כריכה אחורית

התקווה היא לא כובע עם נוצות

בין פרויד לפורנו : תשע פנטזיות על אהבה

בין פרויד לפורנו : תשע פנטזיות על אהבה

עמוס פריבס 
אנחנו רואים סקס בכל מקום. מיניות מעצבת בדרכים סמויות וגלויות היבטים רבים מאוד בתפיסת המציאות שלנו, והיא שלובה באזורים רבים בתוכנו. הספר הזה מציע ניסיון להבין אותה. מוצגות בו אפשרויות לפתרון בעיות שקשורות למיניות, כאלה שהפסיכולוג הקליני עמוס פריבס נתקל בהן בקליניקה שלו. בין היתר, הוא עוסק בתחושות של דחייה ומשיכה, מיניות בטריטוריה מונוגמית, התמכרות לפורנו ופנטזיות שנדמה שאי אפשר לממש, חוויות הטרוסקסטואליות והומוסקסואליות וביטויים ישירים ועקיפים של משאלות ארוטיות. פריבס מסמן גרעין משותף לדילמות מיניות שנראות שונות מאוד זו מזו. בלשון בהירה ובנימה אמפתית הוא מעמיק ודן בסוגיות מורכבות, וגם מציע פתרונות. -- כריכה אחורית.

בין פרויד לפורנו : תשע פנטזיות על אהבה

חינוך במלחמה ושלום : מאמרים בין ייאוש לתקווה

חינוך במלחמה ושלום : מאמרים בין ייאוש לתקווה

יורם הרפז
הספר 'חינוך במלחמה ושלום' כולל עשרה מאמרים, רובם נכתבו במהלך מלחמת 7 באוקטובר ומתייחסים אליה באופן ישיר ועקיף. אך המאמרים חורגים מהמלחמה לשאלות המהותיות של החינוך - שאלות שמעסיקות אותו בימי שלום: מהי מטרת החינוך; מהו חינוך פוליטי; מה מניע מורים; מה טיבה של המהפכה בחינוך; כיצד חושבים ועושים חינוך; כיצד מכשירים מורים; מהו חינוך להבנה; איך מנסחים "חוק מטרות החינוך" הגיוני ומעשי; מהי "התנגשות התודעות" המתחוללת בין ובתוך ציוויליזציות; מדוע קשה לשנות את בית הספר; כיצד תורם חקר המוח לחינוך. -- מעטפת האחורית.

חינוך במלחמה ושלום : מאמרים בין ייאוש לתקווה

הלקסיקון של הברוטליות : מונחים מרכזיים ממלחמת עזה

הלקסיקון של הברוטליות : מונחים מרכזיים ממלחמת עזה

אדם רז ואסף בונדי 
מלחמת עזה היא המלחמה הארוכה בתולדות מדינת ישראל. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הגדיר אותה כחלק מ"מלחמת שבע החזיתות", אך ישנה חזית נוספת, שלא הוזכרה – חזית השפה. בזירה זו מתנהלת מערכה פנים-ישראלית, שבה מילים נכתשות, מסורסות ומעוותות, ומורחקות ממשמעויותיהן הממשיות, האמיתיות. בחזית זו נוקטים השלטון והתקשורת המסייעת בידו שלל אמצעים כדי לשלוט במחשבה של הציבור הישראלי, לעקר את יכולתו להתנגד, ובעיקר – להפוך אותו לשותף לפשעים שמובילה ממשלת ישראל מאז השבעה באוקטובר ברצועת עזה ובגדה המערבית.
הלקסיקון הוא כלי במערכה נגד הברוטליות. הוא מבקש להציג את אוצר המילים המשמש את הישראלים כשהם מדברים על המלחמה. הרי אפילו השיח על אודות המלחמה הוא צורה של השתתפות בה: בסלון הביתי, במכולת השכונתית, במפגש רעים. הערכים חושפים את מה שמוסתר מאחורי מילים ומושגים ששטפו את הרחוב הישראלי: "נזק אגבי", "אין בלתי מעורבים", "שטח השמדה", "הגירה מרצון", "הניצחון המוחלט", "לשטח את עזה" ועוד רבים. מאחורי מסך העשן המילולי שוכנות הזוועות.
הלקסיקון מבקש לחדד את שעומעם בכוונת מכוון ולעודד מחשבה ביקורתית הן על תוצאות הלחימה הברוטלית המתרחשת בעזה והן על תוצאותיה המופנות פנימה – אל החברה הישראלית.

הלקסיקון של הברוטליות : מונחים מרכזיים ממלחמת עזה

 אדמות ופלאחים : משכתוב תיאוריה לכתיבת היסטוריה פלסטינית

אדמות ופלאחים : משכתוב תיאוריה לכתיבת היסטוריה פלסטינית

עמוס נדן
מה באמת אנו יודעים על הפַלָאחים (איכרים ערביים) שחיו בארץ בתקופה העותמאנית ובתקופת המנדט הבריטי? מה אנו יודעים על התנהלותם? באופן מפתיע, הרבה מהמוכר מהספרות העניפה עליהם הוא השתקפות של תפיסות תיאורטיות אשר על פיהן הפלאחים ניהלו את חייהם בחוסר היגיון; כל זאת לצד גישות רומנטיות ודתיות, הנטועות בקונטקסט פוליטי, שרואות בפלאחים ממשיכי דרך של אנשי תקופת התנ"ך.
באמצעות ניתוק עובדות ביחס לפלאחים מהמעטפות הקונספטואליות שעטפו אותן, צירוף למכביר של עובדות ומקורות חדשים, והצעת דרכי ניתוח אלטרנטיביות על אודות הפלאחים, ספרו החדש של עמוס נדן מאפשר לקוראים ללמוד על הפלאחים ומוסדותיהם בצורה רחבה ומעמיקה. אט אט נחשף לקוראים ההיגיון הפלאחי; החוכמה הפשוטה בניהול משקיהם; התנהלותם המשפחתית והשבטית; השינויים הדרמטיים בין התקופה שלפני חוק הקרקעות של 1858 (אשר השפעתו ממשיכה גם היום על חיינו) לתקופה שאחריו; הקשר הפלאחי לללאומיות ולמרד הערבי של השנים 1939-1936, וכיצד כישלון המרד סלל דרך לכישלון המלחמה בשנת 1948.
אדמות ופלאחים לא רק מאיר את ההיסטוריה הפלאחית, אלא גם מדגיש תופעה רחבה יותר: כיצד קונספציות שגויות ממשיכות, אז כמו היום, לעוות את הבנתנו ביחס למציאות אנושית מורכבת.
עמוס נדן עומד בראש מרכז משה דיין ללימודי המזרח התיכון ואפריקה באוניברסיטת תל אביב – מרכז בינתחומי המתמחה בחקר המזרח התיכון בן-זמננו; הוא מרצה בכיר בלימודי מזרח תיכון באוניברסיטת תל אביב; את עבודת הדוקטורט שלו כתב בבית הספר לכלכלה ולמדע המדינה של לונדון, אוניברסיטת לונדון.

אדמות ופלאחים : משכתוב תיאוריה לכתיבת היסטוריה פלסטינית