פרופ' ענת בן-דוד

מילות מפתח: טכנולוגיה וחברה; מדיה חדשים; היסטוריה דיגיטלית; ארכיוני רשת

פרופ' ענת בן-דוד היא חוקרת של תקשורת דיגיטלית מהמחלקה לסוציולוגיה, למדע המדינה ולתקשורת באוניברסיטה הפתוחה, ושותפה להקמת המעבדה למדיה ולמידע באוניברסיטה הפתוחה. היא מתמקדת בצומת שבין מדיה חדשים לבין לימודי מדע, טכנולוגיה וחברה (Science, Technology, and Society, STS). מחקריה עוסקים בין היתר בשאלות של לאומיות וריבונות דיגיטלית, היסטוריה של הרשת, ארכיוני רשת, ופוליטיקה של פלטפורמות מקוונות. היא בוחנת את האפשרות לחקור מידע דיגיטלי בפלטפורמות שונות ומפתחת שיטות מחקר דיגיטליות וחישוביות לניתוח תוכן באתרי אינטרנט.

למחקר של פרופ' בן-דוד יש השלכות חברתיות מעשיות מרחיקות לכת. פרופ' בן-דוד חברה במועצה הציבורית להגנת הפרטיות, היא נמנית עם מייסדות ומייסדי עמותת "פרטיות ישראל" ומשמשת כחברת הוועד המנהל של אתר "העין השביעית". מחקריה מצוטטים דרך קבע בעיתונות הכלכלית (כגון כלכליסט, דה-מרקר) והם משפיעים על השיח הפוליטי בישראל. יחד עם ד"ר שוקי וולפוס, היא זכתה בפרס דיקן הלימודים האקדמיים ליוזמות ולהתחדשות בהוראה בשנת 2019 על שילוב מעורר השראה של כלים דיגיטליים בהוראה.

חוקרות נוספות