פרופ' איריס שגריר

מילות מפתח: ימי-הביניים; מסעי הצלב; יחסים בין דתות

פרופ' איריס שגריר היא היסטוריונית מהמחלקה להיסטוריה, לפילוסופיה ולמדעי היהדות באוניברסיטה הפתוחה. מחקריה עוסקים בתולדות ירושלים והלבנט בעידן הצלבני. היא חוקרת את העלייה לרגל, את המסורת הפולחנית הנוצרית בכלל ואת זו של ממלכת ירושלים הצלבנית בפרט, תוך התמקדות ביחסים בין שלוש הדתות האברהמיות. נבחרה להיות עמיתה בחברה ההיסטורית המלכותית הבריטית, Royal Historical Society, שמטרתה לקדם את המחקר ההיסטורי, לימוד והוראת ההיסטוריה.

פרופ' שגריר מתבססת על מקורות כתובים, חזותיים ואמנותיים. היא בנתה מאגר מידע ראשון מסוגו של שמות פרטיים של אירופים שהתיישבו בממלכת ירושלים הצלבנית, מאגר המהווה מקור ידע חשוב לחוקרי מסעי הצלב. מחקריה התפרסמו בכתבי העת המובילים בחקר ימי הביניים וזכו למימון נרחב מהקרן הלאומית למדע (ISF) וממכון מנדל באוניברסיטה העברית. היא משמשת כאחת מעורכות כתב העת Crusades, כתב עת בין-לאומי מרכזי בחקר מסעי הצלב והמזרח הלטיני. פרופ' שגריר היא חברת המועצה להשכלה גבוה משנת 2022, חברה בוועד המנהל של המרכז לחקר הים התיכון באוניברסיטת חיפה ועמיתה (Life Member) ב-Clare Hall שבאוניברסיטת קיימברידג׳. היא עמדה  בראש המחלקה להיסטוריה, לפילוסופיה ולמדעי היהדות וכיום חברה בוועדות רבות באוניברסיטה הפתוחה ובמוסדות אקדמיים אחרים.

חוקרות נוספות