פרופ' רוית נוסינסון

מילות מפתח: גוף-תודעה; תחושות; מטאפורות מושגיות; מערכת חיסון התנהגותית; מרחק פסיכולוגי

פרופ' רוית נוסינסון היא פסיכולוגית חוקרת בתחום הקוגניציה החברתית מהמחלקה לחינוך ולפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה, וראש התוכנית לתואר שני בפסיכולוגיה חברתית. מחקריה עוסקים בקשר בין גוף לתודעה ובוחנים השפעות עדינות ולא מודעות  של קשר זה. בין היתר היא בוחנת כיצד תנוחות פיזיות משתנות של הגוף מעצבות תחושות, רגשות, מוטיבציות חברתיות ועיבוד מידע. כמו כן, היא בוחנת השפעות חברתיות של הפעלת מערכת החיסון ההתנהגותית המגינה עלינו מפני חשיפה לגורמי מחלה והמופעלת נוכח איום בזיהום. ספרה "בין תחושות ורגשות לעיבוד מידע" ראה אור בשנת 2014 בהוצאת האוניברסיטה הפתוחה. היא זכתה במלגת מינרבה לפוסט דוקטורט באוניברסיטת ווירצבורג בגרמניה והשלימה פוסט דוקטורט נוסף ב-NYU. כמו כן זכתה במענקי מחקר מהקרן הלאומית למדע (ISF) ומקרן המחקר לשיתופי פעולה בין חוקרים ישראלים לחוקרים גרמני (DIP).

חוקרות נוספות