ד"ר טל מורן זוכת מלגת אלון לשנת תשפ"ג
ד"ר טל מורן, חוקרת קוגניציה חברתית, וחברת סגל בכיר במחלקה לחינוך ופסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה זכתה במלגת אלון היוקרתית של המועצה להשכלה גבוהה לשנת תשפ"ג. בשבוע שעבר נערך במל"ג טקס חגיגי לרגל הזכייה של 25 המלגאיות והמלגאים מתחומי מדעי הרוח, מדעי החברה, מדעי החיים, מדעים מדוייקים והנדסה, מכל האוניברסיטאות בישראל.

ד"ר מורן בוחנת את התהליכים שבבסיס ההפעלה האוטומטית של סטריאוטיפים, עמדות, אמונות וגורמים המשפיעים על תהליכים אלו. מחקרה עוסק גם בהתערבויות להפחתת הטיות חברתיות אוטומטיות, כגון דעות קדומות וגזענות. ד"ר מורן היא בעלת תואר שלישי מאוניברסיטת בן גוריון בנגב. לאחר סיום הדוקטורט בשנת 2017, והשתלמות פוסט-דוקטורט באוניברסיטת גנט בבלגיה, והצטרפה כחברת סגל בכיר במחלקה לחינוך ופסיכולוגיה באו"פ באוקטובר 2021.

במסגרת מלגת אלון מוענקות לזוכות ולזוכים מלגות-סגל תלת-שנתיות של שלוש שנים אקדמיות בגובה עלות השכר הממוצעת בדרגה שבה המלגאית נקלטה. בנוסף מוענק בשנה הראשונה מענק מחקר חד פעמי.

ד"ר טל מורן, ישר כוח ובהצלחה! 👏🏼